Κάποιες Θρησκείες είναι άχρηστες. (J.C RYLE)

Υπάρχουν δυο τρόποι που μπορεί ο άνθρωπος να χάσει την ψυχή. Ποιοί είναι?

  1. Μπορεί να χάσει την ψυχή του με καμίαν θρησκεία. Μπορεί να ζει και να πεθάνει σαν ένα κτήνος άπιστο, αντίχριστο και χωρίς προσευχή. Αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος στην Κόλαση. Πρόσεχε να μην πας εκεί.
  2. Επίσης, μπορεί να χάση την ψυχή του αποφασίζοντάς να ακολουθήσει κάποιου είδους Θρησκεία. Μπορεί να ζει και να πεθάνει ικανοποιημένος με μια ψεύτικη χριστιανοσύνη και να ξεκουράζετε επάνω σε μια αβάσιμη ελπίδα.

 

 

Τι εννοώ όταν λέω κάποιο είδος άχρηστης Θρησκείας? Θα σας πω.

Πρώτα από όλα. Μια Θρησκεία είναι ολοκληρωτικά άχρηστη αν ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο αρχικός της σκοπός.

 

Υπάρχουν πολλοί βαπτισμένοι άνδρες και γυναίκες που σχεδόν δεν ξέρουν τίποτε για τον Χριστό. Η θρησκεία τους αποτελείται από κάποιες ασαφείς ιδέες και αδειανές εκφράσεις. Πιστεύουνε πως δεν είναι πιο κακοί από τους υπόλοιπους. Πηγαίνουν στης Εκκλησίες τους, προσπαθούν να κάνουν τα καθήκοντά τους, δεν κάνουν κακό σε κανένα, και ελπίζουν πως ο Θεός θα τους δείξει έλεος! Πιστεύουνε πως ο Παντοδύναμος θα συγχωρέσει τις αμαρτίες τους και θα τους φέρει στον παράδεισο όταν πεθάνουν. Αυτό είναι το όλο της θρησκείας τους.

 

Όμως, αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν σχεδόν τίποτε για τον Χρηστό! Καθόλου. Απολύτως τίποτε!

 

Τι εμπειρία και τι γνωριμία έχουν με το έργο Του, το αίμα Του, την δικαιοσύνη Του και την μεσιτεία Του? Καμία. Απολύτως καμία! Ρωτήστε τους αν ξέρουν τίποτε για πίστη σωτηρίας. Ρωτήστε τους για αναγέννηση. Ρωτήστε τους πώς γινόμαστε αγιασμένοι διαμέσου του Χριστού. Και τη απάντηση θα δώσουν? Είστε φανατικός για αυτούς. Είστε βάρβαρος για αυτούς. Τους ρωτήσατε απλές και εύκολες βιβλικές ερωτήσεις αλλά δεν έχουνε καμία εμπειρία, όπως ο βουδιστής και ο μουσουλμάνος.

Και όμως αυτή είναι η Θρησκεία χιλιάδων που δηλώνουν πως είναι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.

 

Εάν είσαι και εσύ έτσι, σε προειδοποιώ ότι τέτοιου είδους Χριστιανοσύνη δεν θα σε πάρει στον παράδεισο. Μπορεί να φαίνεται καλό στα μάτια τον ανθρώπων. Όμως ποτέ δεν θα σου δώσει ανάπαυση. Επειδή δεν θα σώσεις την ψυχή σου ποτέ.

Σε προειδοποιώ πως όλες οι ιδέες και θεωρίες για το έλεος του Θεού χωρίς τον Χριστό είναι απλά είδωλα της ανθρώπινης σκέψης. Δεν έρχονται από επάνω, από τον παράδεισο. Ο Θεός του παραδείσου πρόσταξε τον Χριστό ως τον ένα και μοναδικό Σωτήρα για ζωή. Και όλοι όσοι θα σωθούν πρέπει να είναι χαρούμενοι πως Εκείνος θα τους σώσει. Αλλιώς δεν θα σωθούν καθόλου.

Μια θρησκεία χωρίς τον Χριστό δεν θα σώσει τη ψυχή σου ποτέ.

 

Όμως έχω ακόμη πολλά να σας πω.

Μια Θρησκεία είναι άχρηστη όταν έχει τον Χριστό με κάτι άλλο.

Δεν πρέπει μόνο να εμπιστεύεσαι στον Χριστό για σωτηρία, αλλά πρέπει να εμπιστεύεσαι στον Χριστό μόνο και μονάχα στον Χριστό.

Υπάρχουν χιλιάδες βαπτισμένοι άνθρωποι που δηλώνουν πως τιμούν τον Χριστό, αλλά στην πραγματικότητα τον ντροπιάζουν. Δίνουν στον Χριστό κάποια θέση μέσα στο σύστημα της  θρησκείας τους, όμως όχι στη θέσει που ο Θεός τον προόρισε να είναι. Βλέπετε, ο Χριστός για εκείνους δεν είναι ‘μέσα σε όλα’ μέσα στις ψυχές τους. Όχι. Είναι είτε ο Χριστός συν την Εκκλησιά, ή ο Χριστός συν τα μυστήρια, ή ο Χριστός συν οι ιερείς, η ο Χριστός συν η δικιά τους καλοσύνη. Αυτή είναι σχεδόν η θρησκεία που εμπιστεύονται και αναπαύουν τις ψυχές τους’.

Εάν είσαι Χριστιανός τέτοιο είδους, σε προειδοποιώ επίσης απλά πως η θρησκεία σου προσβάλει των Θεό. Αλλάζεις τα σχέδια του Θεού για σωτήρια με ένα τέχνασμα δικό σου. Και ως αποτέλεσμα, μεταφέρεις τον Χριστό από τον Θρόνο Του δίνοντας την δόξα και την λατρεία σε κάποιον άλλο.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος σου δίδασκε την θρησκεία σου και με ποιο λόγο είναι βασισμένο επάνω. Είτε είναι Πάπας, ή Καρδινάλιος, ή Αρχιεπίσκοπος, ή ιερέας, ή πρεσβύτερος, όποιος προσθέσει οτιδήποτε επάνω στον Χριστό, διδάσκει λάθος. Δεν με ενδιαφέρει τι είναι αυτό που προσθέτετε επάνω στον Χριστό. Αν πρέπει για να γίνετε μέλος είτε της Εκκλησίας της Ρώμης ή της Επισκοπικής, ή κάνοντας λειτουργία, ή βάπτισμα, οτιδήποτε μπορεί να κάμνεις, το να προσθέτεις στον Χριστό στο θέμα της σωτηρίας, τραυματίζεις τον Χριστό.

Πρόσεξέ το τι κάνεις. Πρόσεξε όταν δίνεις στους υπηρέτες του Χριστού την τιμή που ανήκει μονάχα σε εκείνον. Πρόσεξε όταν αποθέτεις το φορτίο της ψυχής σου σε οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον Χριστό και μονάχα στον Χριστό. Πρόσεξε μήπως έχεις μια θρησκεία που είναι άχρηστη που δεν μπορεί να σώσει.

 

Ο Χριστός άφησε την δόξα που είχε αιώνια μαζί με τον Πατέρα και κατέβηκε κάτω μέσα σαυτό τον κόσμο για να φέρει σωτηρία. Πήρε την φύση μας επάνω Του και γεννήθηκε ως ένας άνθρωπος. Ως άνθρωπος υπάκουσε τέλεια στο θέλημα του Θεού που όλοι εμείς δεν μπορούσαμε. Ως άνθρωπος επάνω στον σταυρό, υπέφερε την οργή του Θεού που έπρεπε εμείς να υποφέρουμε. Έφερε μαζί Του την αιώνια δικαιοσύνη Του για μας. Μας έσωσε από την κατάρα ενός νόμου που εμείς παραβιάσαμε. Άνοιξε ένα σιντριβάνι για τον καθαρισμό όλων των αμαρτιών. Και πέθανε για εμάς. Και αναστήθηκε για την δική μας δικαίωση. Ανέβηκε επάνω στα δεξιά του Θεού και εκεί είναι καθισμένος περιμένοντας ώσπου όλοι οι εχθροί του να γίνουν το σκαμνάκι για τα πόδια Του. Και τώρα εκεί κάθετε, καλώντας όλους εκείνους να έρθουν σε αυτόν. Όλοι όσοι πιστεύουν σαυτόν για την σωτηρία της ψυχής τους. (ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΓΓΕΛΙΟΝ ΚΕΦ. 3. ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ ΚΕΦ. 1-2, ΠΡΟΣ ΡΟΜΑΙΟΥΣ ΚΕΦ.3-5).

Είναι ένα τρομερό πράγμα να μην έχεις καμία θρησκεία. Όμως είναι επίσης χειρότερο να είσαι ευχαριστημένος με μια θρησκεία που δεν κάνει κανένα καλό στην ψυχή σου.

 

J.C RYLE (1816-1900)

 

 

Ο Χριστός εξηγορασεν ημάς εκ της κατάρας του νόμου, γενόμενος κατάρα υπέρ ημών διότι είναι γεγραμμένο ‘Επικατάρατος πας ο κρεμάμενος επι ξύλου. (Προς Γαλατεςκεφ 3.13)

 

Διότι κατά χάριν είσθε σωσμένοι δια της πίστεως και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον. (Προς Εφεσιους κεφ. 2.8)

 

Πιστός ο λόγος και πάσης αποδοχής αξίας, ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθε εις τον κόσμο δια να σώσει τους αμαρτωλούς, των οποίων πρώτος είμαι εγώ. (Προς Τιμοθεον Α’ κεφ 1.15).

 

Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς ‘Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμη δι εμου (Κατά Ιωαννηνκεφ 14.6)

 

Υπάγετε δε και μάθετε τι είναι, ‘Ελεον θέλω και ουχί θυσία. Διότι δεν ηλθον δια να καλέσω δικαίους αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοια. (Κατά Ματθαιον κεφ 9.13)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s